LAB-V Mocar
- mieszanka paszowa uzupełniająco-dietetyczna dla krów mlecznych zmniejszająca
ryzyko wystąpienia ketozy
Zastosowanie
- Poprawia
wytrwałość mleczną,
- Normalizuje
przemiany węglowodanowe,
- Przeciwdziała
i likwiduje objawy acetonemii i niestrawności,
- Stabilizuje
pH żwacza,
- Chroni
wątrobę i pomaga utrzymać jej prawidłową pracę,
- Stymuluje
rozwój mikroflory żwacza,
- Stanowi
źródło łatwo dostępnej energii,
- Zmniejsza
ryzyko stłuszczenia wątroby,
- Poprawia
smakowitość paszy i pobudza apetyt.
Skład:
Materiały paszowe:
Gliceryna, Glikol propylenowy.
Składniki stanowiące
glukogenne źródło energii (w 1
kg):
Gliceryna 99% 780
g, Propionian sodu 100 g, Glikol propylenowy 10 g.
Składniki analityczne
(w 1 kg):
Białko surowe 0 g,Włókno surowe 0 g,Oleje i tłuszcze surowe 0 g,Popiół
surowy 4,32 g,Wapń 0 g,Sód 19 g,Fosfor 0 g,Magnez 0 g.
Dodatki paszowe (w 1 kg):
Kwas nikotynowy 2000,00 mg,
Witamina B1 144,00 mg,
Witamina B5 (pantotenian wapnia) 140,00 mg,
Witamina B6 136,00 mg,
Witamina B2 130,00 mg,
Witamina B12 480,00 μg,
Witamina D3 2000,00 IU,
Witamina E 1000,00 IU,
Metionina 3,50
g,
Propionian sodu 100,00 g.
Sposób przygotowania
i podawania:
Przed zastosowaniem lub przed przedłużeniem okresu
stosowania należy zasięgnąć opinii specjalisty ds. żywienia lub lekarza
weterynarii,
Pojedynczym sztukom podajemy MOCAR na zasadzie „doustnego
karmienia zwierząt”,
Grupie zwierząt podajemy w systemie żywienia całkowicie
wymieszanej dawki (TMR).
Dawkowanie:
Należy podawać 250-300 ml/szt. dziennie w okresie
okołoporodowym (3-6 tygodni po porodzie).
Przechowywanie:
Produkt należy przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym
miejscu.